TÉMA

Okres České Budějovice

Požár v Borovanech zasáhl asi 1500 tun pneumatik, desítky hasičů jsou stále na místě

Oheň při čtvrtečním požáru v Borovanech zasáhl zhruba 1500 tun pneumatik. Dalších 200 tun výrobků pak hořelo ve skladovací hale firmy na recyklaci pneumatik. Hasiči na místě stále zasahují a jejich práce bude pokračovat ještě hodiny, možná i několik dní. Požár, který vypukl v noci na čtvrtek, způsobil škodu 60 milionů korun. Na místě nadále platí třetí stupeň požárního poplachu, uvedl mluvčí jihočeských hasičů Vratislav Malý. Hasiči pokračují v rozhrabávání materiálu, odhadují, že zpracovali asi dvě třetiny požářiště.
4. 8. 2023|

Jihočeští policisté obvinili účetní, že zpronevěřila 200 milionů. Nakupovala auta, dovolené a šperky

Jihočeští policisté obvinili čtyřicetiletou ženu z Českobudějovicka, že jako účetní vyvedla ze dvou jihočeských firem dohromady 200 milionů korun. Peníze tímto způsobem podle policie odcizovala třináct let a nakoupila si za ně třeba auta, luxusní dovolené či šperky s diamanty. Kriminalisté případ prověřovali přes rok. Ženě, která je vyšetřovaná na svobodě, hrozí až desetileté vězení.
13. 2. 2023|

Začala stavba obchvatu jihočeského Lišova. Stát bude asi miliardu

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo ve čtvrtek stavět obchvat Lišova a Štěpánovic na Českobudějovicku. Stavba dlouhá 9,5 kilometru vyjde na 964 milionů korun bez daně. Řidiči by po obchvatu mohli jezdit od roku 2025. Komunikace povede z Lišova do Vranína, silničáři už připravují i navazující úsek do Třeboně. Na obchvat čekaly Lišov a Štěpánovice čtyřicet let, sdělili zástupci ŘSD, vlády a Lišova.
2. 2. 2023|

I letos pomohou vesnickým obchodům dotace. Některé přesto chtějí skončit

Kraje rozdělí dotace z programu Obchůdek prodejnám v menších obcích. Každý region má nárok až na čtyři miliony korun. Peníze mohou provozovatelé využít na mzdy prodavačů, nájem za objekt, poplatky za energie nebo platební terminál. Přesto mnohdy nestačí a prodejny končí.
3. 1. 2023|

Při nehodě mezi Českými Budějovicemi a Krumlovem zemřeli tři lidé

Při nehodě dvou osobních aut na hlavním tahu z Českých Budějovic do Českého Krumlova zemřeli ve středu večer tři lidé. Další člověk je těžce zraněný a záchranáři ho v kritickém stavu převezli do nemocnice. Silnice I/39 bude několik hodin neprůjezdná. Vyplývá to z informací jihočeských policistů a záchranné služby.
24. 8. 2022Aktualizováno24. 8. 2022, 21:49|

„Ta čepice neměla na jeho hlavě co dělat,“ řekl Vondrášek na adresu policisty z Babišova mítinku

S policistou, který před zákrokem na politickém mítinku Andreje Babiše (ANO) s občany nosil na hlavě propagační čepici Babišova hnutí, už bylo zahájeno kázeňské řízení. Řekl to policejní prezident Martin Vondrášek v Interview ČT24. Důvody samotného kontroverzního policejního zákroku hájil, podle něj policie zakročila proti pachateli přestupku. Zda byl zásah nepřiměřený, je podle něj potřeba prošetřit, do té doby se omlouvat za jednání policie nehodlá.
5. 8. 2022|

Zákrokům na Babišových mítincích předcházelo protiprávní jednání, řekl policejní prezident Vondrášek

Policejní prezident Martin Vondrášek nechce ohledně zákroků na mítincích předsedy ANO a bývalého premiéra Andreje Babiše s občany činit předčasné soudy. Policisté v Borovanech na Českobudějovicku a v Českém Krumlově mohli podle něj pochybit, ale k zákrokům údajně došlo po protiprávním jednání. Věc prošetří Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Z reportáže zveřejněné ve čtvrtek na serveru Respekt vyplývá, že neuniformovaní policisté zaklekli na školáka, který odnesl Babišovi reproduktor, a odvezli ho na služebnu. Jeho matku podle serveru odmítli vzít s sebou.
5. 8. 2022Aktualizováno5. 8. 2022, 17:38|

Policie pátrala po šestnáctileté matce a její tříměsíční dceři

Policie  pátrala po šestnáctileté matce a její tříměsíční dceři.
15. 7. 2022Aktualizováno22. 7. 2022, 15:29|