TÉMA

Chlumec

Ústecký kraj schválil trasu vysokorychlostní železnice

Zastupitelé Ústeckého kraje v pondělí po šesti hodinách jednání schválili trasu vysokorychlostní trati navrženou Správou železnic (SŽ). Rychlodráha spojí Prahu přes sever Čech s Drážďany. Proti vybrané trase vystoupily desítky občanů a starostů zejména z Litoměřicka. Chlumec na Ústecku avizoval, že podá proti rozhodnutí žalobu na soud. Pro hlasovalo třicet zastupitelů z jedenapadesáti přítomných. Nová trať povede skrz Středohorský tunel přes Ústí nad Labem, kde bude zastávka a terminál, do Krušnohorského tunelu.
24. 6. 2024|

Při nehodě mezi Českými Budějovicemi a Krumlovem zemřeli tři lidé

Při nehodě dvou osobních aut na hlavním tahu z Českých Budějovic do Českého Krumlova zemřeli ve středu večer tři lidé. Další člověk je těžce zraněný a záchranáři ho v kritickém stavu převezli do nemocnice. Silnice I/39 bude několik hodin neprůjezdná. Vyplývá to z informací jihočeských policistů a záchranné služby.
24. 8. 2022Aktualizováno24. 8. 2022, 21:49|

Nájmy a ceny bytů rostou i v menších městech, meziročně až o třetinu

Ceny za bydlení letos rostou i v menších městech napříč republikou. Některá z míst, do kterých se vypravili redaktoři České televize, zažila meziroční růst o více než třetinu. Jinde roste nájem i v městských bytech, tedy v jednom z nejlevnějších typů bydlení.
17. 6. 2022|

Sníh v Česku komplikoval dopravu. Na jihu Moravy hrozí ledovka až do nedělního rána

Na jižní Moravě začalo v sobotu před polednem sněžit a postupně se na některých místech komplikovala doprava. Silnice totiž přes noc vymrzly a sníh na vozovce neroztával tak rychle. Dopoledne byly problémy i v Čechách. Na Českomoravské vrchovině a na jihu Moravy hrozí ledovka až do nedělního rána.
4. 12. 2021Aktualizováno4. 12. 2021, 22:31|