Za smrt chlapce v kočárku hrozí řidiči šest let vězení. Zřejmě se plně nevěnoval řízení

Policie obvinila čtyřiapadesátiletého muže, který loni v létě najel v Humpolci do dětského kočárku s dvěma malými dětmi. Jedno z dětí zemřelo, druhé bylo těžce zraněné. Řidič se zřejmě dostatečně nevěnoval řízení. Za usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti mu hrozí až šest let vězení.

„Až do ukončení vyšetřování nebudeme k případu tragické dopravní nehody poskytovat žádné další informace, a to zejména s ohledem na skutečnost, že se dopravní nehoda týkala nezletilých dětí,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Při nehodě zemřel dvouapůlletý chlapec. Těžce zraněná skončila osmiměsíční holčička. Zraněna byla i sedmapadesátiletá žena, která kočárek tlačila. Zřejmě šlo o babičku obou dětí.

Kriminalisté si vyžádali několik znaleckých posudků. Z nich vyplynulo, že se muž dostatečně nevěnoval řízení a nepřizpůsobil rychlost jízdy. S vozem Hyundai Tuscon přejel do protisměru, kde kočárek srazil.

Tragédie se stala loni 31. července dopoledne v klidné části města v Hradské ulici vedoucí k parku s dětským hřištěm. Podle policie auto před nehodou vyjelo ze silnice. Narazilo do dopravní značky, ale také do kočárku s dětmi.