Na nehodu si nepamatuji, řekla řidička obžalovaná kvůli silvestrovské tragédii. Hrozí jí osm let

Žena obžalovaná ze způsobení tragické nehody loni na Silvestra v Praze řekla soudu, že si na událost vůbec nevzpomíná. Odmítla však, že by toho dne použila lék neurol, což tvrdí obžaloba, připustila však, že jej dříve brala. Podle státního zástupce zkombinovala řidička neurol s alkoholem. Na přechodu v Bělehradské ulici pak srazila dvě ženy, z nich jedna zahynula, druhá utrpěla několik zlomenin.

„Bohužel si na nic nevzpomínám,“ řekla u Obvodního soudu pro Prahu 2 Nicoletta Pavlovová, která podle obžaloby usedla na Silvestra opilá za volant a způsobila tragickou nehodu. Soudu řekla, že si pamatuje pouze to, že o silvestrovském večeru popíjela s přáteli ve své vinotéce šumivé víno a že se pak marně snažila sehnat taxi. Další vzpomínka je až z nemocnice.

Obžaloba líčí okamžiky, které si žena podle svých slov nepamatuje, takto: Vyrazila autem z Nuslí do Vinohrad, přitom nepřizpůsobila rychlost jízdy okolnostem ani svým schopnostem a na křižovatce v Bělehradské ulici smetla dvě ženy přecházející po přechodu. Po střetu s chodkyněmi jela řidička dál, dojela do Korunní, kde ale nabourala pět zaparkovaných aut a svědci tohoto incidentu ji zadrželi a přivolali policii.

Při nehodě utrpěla jedna žena těžké poranění mozku a po několika dnech zemřela. Druhá utrpěla zlomeniny a o okolnostech nehody vypovídala. Uvedla, že chodkyně do přechodu vstoupily běžnou chůzí a auto neviděly. Soudu také řekla, že ji stále bolí poraněná noha. Po Pavlovové požaduje 1,3 milionu korun za nemajetkovou újmu a bolestné. Příbuzní zemřelé ženy, která byla matkou nezletilého syna, se domáhají 15,5 milionu korun.

Státní zástupce v obžalobě uvedl, že řidička v sobě měla kromě vína také lék neurol. Ta však popřela, že by si neurol – který přitom skutečně dříve užívala kvůli úzkostem a mírným depresím – na Silvestra vzala. 

Obžalované ženě hrozí až osmileté vězení za usmrcení z nedbalosti, nedbalostní těžké ublížení na zdraví, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci. Na verdikt čeká ve vazbě.

Hlavní líčení bude pokračovat 30. května výslechem znalců z oborů soudního lékařství, psychiatrie a dopravy.