Komplikace na hlavním tahu na Vídeň. Most přes Nové Mlýny se o víkendu zavře

Čtyřicet let starý most vedoucí přes Novomlýnské nádrže se o víkendu uzavře. Silničáři totiž uskuteční zatěžkávací zkoušku, podle které budou chystat budoucí opravy. Most je součástí frekventované silnice z Brna do Vídně.

Řidiči tak budou muset využít objížďky, a to podle hmotnosti aut. Zavřený úsek bude možné objet přes Pasohlávky, Brod nad Dyjí a Dolní Dunajovice, kudy také budou jezdit autobusy.

Objížďka bude možná také z Brna po dálnici D2 a poté přes Hustopeče a Dolní Věstonice s napojením na hlavní silnici u Perné.

Přípravy na uzavření mostu přes Nové Mlýny (zdroj: ČT24)

Most bude uzavřený od sobotní šesté hodiny ranní do nedělní desáté hodiny večerní.

Most mezi Mušovskou a Věstonickou nádrží je z roku 1979 a jeho stav je špatný.

„Na většině částí jsou zjevné závady a poruchy odstranitelné jen pomocí velké opravy. Zatím nemají nepříznivý vliv na bezpečnost a únosnost a jsou za předpokladu okamžitého zahájení opravy ještě hospodárně opravitelné. Rozvoj dalších poruch neporoste lineárně, ale geometrickou řadou,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

V budoucnu se počítá s tím, že přes nádrže povede dálnice D52, současná dvoupruhová silnice tak bude rozšířená na čtyři pruhy a tomu bude odpovídat i případná stavba nového mostu.

Silničáři proto budou most testovat í z hlediska budoucí D52 a plánů Pasohlávek na převedení cyklotrasy na most.