Neúspěšná exekuce u lva Fufiho ve Zděchově. Majitel nepustil úředníky na pozemek

Ve Zděchově na Valašsku se úředníci pokusili odstranit načerno postavený plot kolem lvího výběhu. Majitel lvů ale exekutora s policisty a řemeslníky nepustil na pozemek. Šelmy tak ve vesnici zatím zůstávají. Chovatel bude muset zaplatit pokutu.

Úředníci spolu s policejním doprovodem a řemeslníky neuspěli s exekucí. Chtěli odstranit černou stavbu, plot kolem výběhu. Chovatel úředníky na pozemek ale nepustil. Exekuce po třiceti minutách skončila sepsáním protokolu o přestupku. „Majiteli bude neúspěšné odstranění výběhu pro lva naúčtováno s tím, že vsetínský stavební úřad provede odstranění stavby dodatečně,“ řekla mluvčí Městského úřadu ve Vsetíně Adéla Kousalová.

Nelegální klec se lvem stojí na Valašsku dál. Exekuce nevyšla (zdroj: ČT24)

Majitel lva Michal Prášek Fufimu a nově také malé lvici postavil vyhřívaný kotec a výběh se čtyřmetrovým plotem. Právě ten vadí stavebnímu úřadu. Chovatel ho postavil načerno. Úředníky chovatel už rok bojkotuje. Ke zmařené exekuci se vyjádřit odmítl.

Lev Fufi je pro některé atrakce, pro jiné hrozba. Kvůli šelmě podal na chovatele starosta Zděchova trestní oznámení a případem se už zabývá i policie. „Nikdo z nás neví, jak je výběh technicky zabezpečen, a proto máme vážné obavy,“ vysvětlil starosta Tomáš Kocourek. Někteří z místních chtějí lva dostat pryč. „Večer, když jdete nebo jste na kopci, tak slyšíte řev,“ popsal jeden z obyvatel Zděchova.

Úředníci budou pokus o likvidaci černé stavby opakovat. Musí se připravit i na to, jak se postarat o dospělého lva i mládě. Veterináři totiž nedovolí, aby zvířata zůstala uzavřená v kotci bez výběhu.