Přepadení jako z akčního filmu zažila rodina z Jedovnic

Jedovnice - Scénu jako z akčního filmu včera večer zažila rodina z Jedovnic na Blanensku. Do jejich domu vnikli krátce po 19. hodině dva ozbrojení maskovaní lupiči. Mladou ženu i její pětileté dítě spoutali a dali jim roubík. Spoutali i jejího partnera, který přijel domů později. Pachatelé si z domu odnesli statisíce korun. Policie potvrdila, že se případem zabývá. S ohledem na vyšetřování ale odmítla sdělit další podrobnosti.

Krátce po přepadení se podařilo obětem dostat se z pout a přivolat policii. „Krajští kriminalisté převzali případ loupeže, která se odehrála na Blanensku. Intenzivně ji šetří. V tuto chvíli nemůžeme poskytnout žádné bližší informace, protože případ je na samém začátku,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová. Upřesnila pouze, že nikdo nebyl zraněn a po pachatelích se pátrá.

Lupičům hrozí po dopadení až 12 let vězení

Po Jedovnicích se povídá, že přepadený muž patrně vydělal peníze nekalým způsobem. Oficiálně se k tomu ale nikdo nevyjádřil. Rodina se podle sousedů s nikým příliš nestýkala a žila si svým vlastním životem. „Známe o nich akorát, že mají peníze – hodně peněz,“ prohlásila sousedka.

Že se rodina stala terčem přepadení, některé z místních příliš nepřekvapilo. Jejich dům už totiž vykradli v minulosti.