Zrodila se hvězda, už počtvrté. Lady Gaga zastíní Bradleyho Coopera

Zrodila se hvězda počtvrté: s Lady Gaga a Bradleym Cooperem (zdroj: ČT24)

Námět filmu Zrodila se hvězda se už počtvrté vrací na filmová plátna. Nejnověji se do zpracování příběhu o lásce a slávě pustil jako režisér Bradley Cooper, který si také zahrál jednu s hlavních rolí. Jeho filmovou partnerkou je zpěvačka Lady Gaga.

Vůbec první snímek Zrodila se hvězda vznikl v roce 1937. Trpké melodrama o páru ze stejné branže, v němž jednoho čeká kariérní vzestup a druhého pád, se odehrávalo v zákulisí hollywoodských filmových studií. O necelých dvacet let později si hořkou příchuť slávy užili James Mason a Judy Garlandová v režii George Cukora, mimo jiné držitele Oscara za filmový muzikál My Fair Lady.

Zřejmě nejslavnější zpracování vzniklo v sedmdesátých letech. Režisér Frank Pierson nechal poznat odvrácenou stranu showbyznysu i vztahů Barbru Streisandovou a Krise Kristoffersona coby neznámou zpěvačku a rockového hudebníka.

Novinka Bradleyho Coopera je laděná do country. Zpěvák Jackson, jehož kariéra začíná uvadat, se dá dohromady s talentovanou Ally. Přesvědčí ji, aby začala koncertovat, dívka se stane téměř přes noc slavnou, jenže její úspěch zastíní Jacksona, což poznamená i jejich milostný vztah.

Producent nového snímku Clint Eastwood chtěl původně do hlavní role obsadit zpěvačku Beyoncé. Nakonec se ale vůbec poprvé v hlavní roli v celovečerním snímku objeví Lady Gaga, která se podílela i na hudbě.

Kvůli svému odporu k playbackům na roli kývla až poté, co Bradley Cooper souhlasil, že bude ve filmu zpívat živě. Diváci, včetně českých, jeho zpěv uslyší na plátně od října.