Jaká je vize Prahy: Metropolitní ozvučená deska a etika chování Pražanů

Není vám lhostejná kvalita života v hlavním městě? Pak by vás mohla zajímat devátá veřejná diskuse z cyklu Jaká je vize Prahy, který pořádá pražské Centrum současného umění DOX. Sledovat jste ji mohli 3. dubna v přímém přenosu také na webu ČT24. Pozornost byla věnována dvěma tématům: představení platformy Metropolitní ozvučená deska a otázkám etiky chování občana Prahy. Záznam je možné přehrát v tomto článku.

Ideje a umění z Centra současného umění DOX - Jaká je vize Prahy (zdroj: ČT24)

Metropolitní ozvučná deska je kritický expertní sbor Rady hl. m. Prahy. Spolupráce pražských politiků s odborníky z řad architektů, sociologů, ekonomů, developerů, umělců či aktivistů by radnici měla poskytovat zpětnou vazbu při otázkách týkajících se rozvoje hlavního města. Projekt při diskusi v Centru Dox představuje jeho hlavní iniciátor, první náměstek primátora Tomáš Hudeček. Na toto téma diskutují také architekt Petr Hlaváček a přírodovědec a biolog Jiří Sádlo. Diskusi moderuje architekt Adam Gebrian.

Nad etikou chování občana Prahy se zamýšlí filozof a sociolog Miloš Havelka spolu s architektem a urbanistou Janem Sedlákem. 

Kde: Centrum současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7.

Záznamy předchozích diskusí z cyklu Jaká je vize Prahy - a také záznamy dalších přenosů z Centra DOX - najdou zájemci na následujícím odkazu:

Více o přenosech na webu ČT24 si můžete přečíst zde: