Žánrově pestré Colours: Underworld, The Vaccines i M83 na jednom pódiu

Colours of Ostrava přidává jména intepretů, kteří v létě lákají do Dolních Vítkovic. Přijedou legendy taneční hudby Underworld, francouzský elektronický mág M83, klasici downtempové hudby Thievery Corporation, populární irská čtveřice Kodaline nebo velká naděje britského indie-rocku The Vaccines. Doplňují tak arzenál kapel jako Tame Impala, Of Monsters and Men nebo zpěváka Passengera.

Underworld, kteří ovlivnili generaci tvůrců, hudebníků a navždy zůstanou spojeni s hitem Born Slippy z filmu Trainspotting režiséra Dannyho Boyla, přivezou do Ostravy nové album nazvané Barbara Barbara, We Face a Shining Future. Do Česka se sestava nepodívá poprvé, na rozdíl od hudebníka Anthonyho Gonzaleze vystupujícího pod pseudonymem M83. Jeho koncerty mají pověst velké podívané založené na zvukové mase syntezátorů, kytar, vokálů a euforických refrénů.

Americké duo Thievery Corporation oslaví spolu s početnou kapelou v Ostravě 20. výročí bohaté hudební kariéry. Jejich tvorba je směsicí reggae, funky, popu, francouzského šansonu, nasamplovaných dechů od Jamese Browna.

Tklivý hlas frontmana Steve Garrigana, kytarové riffy, sbory a souznění elektrických a akustických nástrojů vytvářejí zvuk Kodaline. Irskému kvartetu stačilo od roku 2013 vydat dvě alba – In a Perfect World a Coming Up for Air – a pak již jen pozorovat, jak boří irské, britské a evropské hitparády.

Britští The Vaccines vydali v roce 2011 debutové album What Did You Expect from The Vaccines?, plné chytlavého retro indie rocku. Okamžitě se stali novými miláčky posluchačů nejen na britských ostrovech. Charismatický zpěvák a kytarista Justin Hayward-Young, kytarista Freddie Cowan, basák Árni Árnason a bubeník Pete Robertson trhali prodejní rekordy a získali nominaci na Brit Awards a v mnoha dalších cenách a zvítězili v anketě NME Awards.

Hlavní stage v první festivalový den ovládne skotsko-irský band Treacherous Orchestra, jenž vedou nejdivočejší dudáci své generace.