Belmondo natočil film o Belmondovi

Jean-Paul Belmondo se před padesáti lety stal Mužem z Ria, aby zachránil svou snoubenku. Po více než půlstoletí se do Brazílie vrátil znovu, tentokrát tu ale dvaaosmdesátiletý herec chtěl odvyprávět svůj příběh. A nejen tam. Dokumentární snímek Belmondo o Belmondovi natočil společně se svým synem Paulem.

Po delší době se vrací na veřejnost „zestárlý, změněný, ale stále usměvavý a bystrý“, napsal týdeník Le Point o Belmondovi, který listu o chystaném filmu před pár dny poskytl rozhovor.

Se svým synem slavný herec postupně navštívil místa, kde vznikly jeho nejznámější filmy. Vrátil se na pláž Copacabana, do ulic Říma, do Normandie nebo Paříže. Znovu se také potkává se svými filmovými kolegy - Alainem Delonem nebo Ursulou Andressovou.

Dokument v premiéře odvysílala francouzská televize TF1 začátkem ledna. 

„O svém životě jsem nikdy žádný dokument dělat nechtěl. Udělal jsem to, protože jde o syna. Udělali jsme to jako rozhovor. S nikým jiným by to nešlo. Jen on to mohl udělat,“ vysvětlil Belmondo, proč si pro svou filmovou bilanci vybral syna, který není filmařem, ale úspěšným automobilovým závodníkem. 

V hraném snímku se Belmondo naposledy objevil v roce 2008 v dramatu Muž a jeho pes. Příští rok by jej diváci měli spatřit v komedii Les Bandits manchots.