Exploze v centru Hradce Králové poničila přízemí domu a zranila dva lidi

V centru Hradce Králové na Dukelské třídě v pondělí odpoledne exploze a požár poničily obchod v přízemí domu. Dva lidé utrpěli zranění. Hasiči z domu preventivně evakuovali osm lidí, o výbuch plynu podle nich nešlo. Exploze vyrazila výklad obchodu směrem do Střelecké ulice. Podle informací policejní mluvčí Ivy Kormošové jednoho ze zraněných převezli záchranáři do nemocnice vrtulníkem, druhého sanitkou.

Po příjezdu na místo hasiči uhasili požár uvnitř domu, na místo vyslali tři cisterny a požární žebřík. „Zajišťujeme a kontrolujeme místo události, statika by neměla být narušena,“ popsali.

Příčiny exploze jsou zatím nejasné, podle hasičů ale nešlo o únik plynu. „Budovu jsme odpojili od přívodu plynu a energií, nejbližší okolí je nyní uzavřeno. Konkrétní příčinu výbuchu budou zjišťovat vyšetřovatelé,“ napsali královéhradečtí hasiči na Twitteru.

„Událost jsme dostali oznámenou před 14:30. Na místě kriminalisté aktuálně zjišťují všechny okolnosti události. Bližší informace sdělíme, jakmile to bude možné,“ řekla policejní mluvčí.