Kolony na D1 se po dvou dnech rozjely, silničáři dokončují práce u Humpolce

Omezení na dálnici D1 mezi Humpolcem a Koberovicemi ve směru na Prahu během středy skončí, silničáři odstraní všechna mobilní betonová svodidla. Dopravu tam kvůli pracím svedli do jednoho jízdního pruhu. Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) jde o poslední výrazné omezení provozu v úseku.

Ve středu dopoledne se auta v úseku rozjela, podle redaktorky České televize Kristýny Posekané  je doprava plynulá.

V pondělí a úterý silničáři kvůli výměně dopravního značení svedli v obou směrech dopravu do jednoho pruhu. Zúžení prostoru vedlo k vytvoření kolon, které dosahovaly až 18 kilometrů. Někteří řidiči se přitom v kolonách chovali neohleduplně, vystupovali z aut a netvořili záchranářskou uličku. Ucpaná doprava byla i na objízdných trasách, kam řidiči i přes upozornění policie sjížděli.

Omezení D1 mezi Koberovicemi a Humpolcem kvůli instalaci dopravního značení
Zdroj: ČT24

Silničáři na modernizovaném devítikilometrovém úseku mezi Humpolcem a Koberovicemi pracovali ve středním dělícím pruhu, přestavovali dopravní značení a betonová svodidla. Přestože jim práci komplikovalo deštivé počasí, podařilo se jim skončit dříve, než předpokládali. ŘSD původně avizovalo, že by omezení mělo trvat až do středečních 14 hodin, kolony se ale začaly rozjíždět už po úterní 21. hodině.

Krátce předtím se ale provoz na dálnici ve směru na Prahu zcela zastavil, ještě před modernizovaným úsekem D1 se střetli dva motorkáři. Ke zraněným tak musel na dálnici přistávat vrtulník. Provoz se podařilo obnovit před 22. hodinou.