Na benzince v Trutnově se odehrála přestřelka. Jsou dva zranění

Při přestřelce na benzinové pumpě v Trutnově byl ve čtvrtek po čtvrté ráno postřelen strážník a osmadvacetiletý muž podezřelý z krádeže na pumpě. Oba postřelení skončili v nemocnici. Strážník utrpěl lehké zranění, podezřelý je mimo ohrožení života. Řekla to mluvčí policie Iva Kormošová.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Iva Nováka při konfliktu na benzinové pumpě utrpěl jednatřicetiletý muž lehké poranění hlavy, se kterým jej záchranáři po ošetření převezli do trutnovské nemocnice.

„Druhý z mužů utrpěl střelné poranění hrudníku a ruky. Po poskytnutí potřebné péče na místě zásahu jej záchranáři v doprovodu policistů převezli do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Osmadvacetiletý muž byl po celou dobu transportu při vědomí a nebyl v přímém ohrožení života,“ uvedl Novák.

Strážníci na benzinové pumpě v Polské ulici zasahovali kvůli krádeži. Podezřelý muž na ně nejprve zaútočil slovně a pak i střelnou zbraní. Strážníci střelbu opětovali a muže postřelili. Střelné zranění utrpěl i jeden ze strážníků, uvedla mluvčí.

Střelec se z místa činu po střelbě pokusil ujet autem, ale po několika desítkách metrů ho zadržela státní policie.