Eurolines odchází z linky Praha–Hradec

Praha – Na autobusové lince Praha–Hradec Králové ubudou tři každodenní spoje, které provozuje společnost Eurolines. Děje se tak krátce po příchodu konkurenčního dopravce Student Agency na tuto linku. Podle Eurolines by byl další provoz neefektivní. Eurolines jezdila mezi oběma městy za základní cenu 90 korun, stálí zákazníci potom měli slevu až na 65 korun. Student Agency nabízí takřka shodné ceny.

Podle sdělení Eurolines vypraví společnost poslední autobusy na linku Praha–Hradec Králové večer 18. prosince. „Eurolines se nechce účastnit klamavé reklamy nebo jiných nekalých konkurenčních praktik,“ uvedla firma ve zprávě k ukončení provozu.

Vedle Student Agency zůstávají na lince z Prahy do Hradce také autobusové firmy ČSAD Ústí nad Orlicí, Náchod, Orlobus, P-transport a Veolia. Jejich cena se pohybuje rovněž kolem 90 korun. Cesta z pražského Černého Mostu ke královéhradeckému nádraží trvá autobusům asi hodinu a čtvrt, z pražské Florence se jede o půl hodiny déle. Z Prahy do Hradce Králové jezdí také rychlíky Českých drah, jejich cesta mezi oběma hlavními nádražími trvá hodinu a 40 minut, cena jízdenky se pohybuje od 80 do 149 korun.