Francii a Itálii potrápilo bouřlivé počasí. Trajekty mezi Sardinií a Korsikou stojí

Bouře doprovázené silným deštěm, které o víkendu zasáhly jihozápad Francie, mají nejméně jednu oběť. V Nice v pondělí našli tělo jednasedmdesátileté ženy, kterou zavalila půda z utrženého svahu, informovala agentura AFP. Déšť způsobil místní záplavy také v Itálii, především v provincii Ligurie. Mezi Sardinií a Korsikou nejezdí trajekty.

Po seniorce z Nice pátrali záchranáři a sousedé v neděli i celou noc na pondělí, její tělo našli až ráno. Jednasedmdesátiletá žena byla v neděli v zahradě, když se nad ní utrhl deštěm podmáčený svah. Na seniorku se svalilo několik desítek metrů krychlových mokré zeminy.

Francii o víkendu zasáhla bouře Amélie. Největší potíže působila v departementech Pyrénées-Atlantiques, Landes, Gironde a Dordogne.

Vítr kácel stromy, které zablokovaly řadu místních silnic. Kvůli poškozeným sloupům elektrického vedení zůstalo bez proudu na 140 tisíc domácností, v pondělí ráno jich bylo bez dodávek elektřiny ještě 30 tisíc.

obrázek
Zdroj: ČT24

Zastavené trajekty

S nepříznivým počasím se stále potýká také sever Itálie. V Ligurii vítr vyvracel stromy, kvůli silnému dešti se na mnoha místech vylily řeky z břehů.

Kvůli špatnému počasí v pondělí nejezdí trajekty mezi italským ostrovem Sardinie a francouzskou Korsikou, informovala agentura DPA.