Dělníky v Indii uvěznil sesuv v rozestavěném tunelu. Záchranáři se k nim snaží prokopat

Čtyřicet dělníků, které v neděli sesuv půdy uvěznil v rozestavěném silničním tunelu na severu Indie ve státě Uttarákhand, je naživu. Podle agentury AP o tom informoval zástupce místní policie. Záchranáři se k nim snaží dostat. Zatím se jim podařilo navázat kontakt a zásobit je vodou a kyslíkem.

„Tým postoupil patnáct metrů do tunelu, zbývá jim překonat ještě pětatřicet metrů,“ uvedl zástupce policie, podle kterého se na vyproštění přes noc podílelo více než 150 záchranářů s bagry a vrtnými soupravami.

Zřícená část 4,5 kilometru dlouhého tunelu se nachází asi 200 metrů od vjezdu. Záchranné práce začaly v neděli, kdy úřady do zavalené části pumpovaly kyslík. Společnost zodpovědná za stavbu také potvrdila, že uvězněných pracovníků je čtyřicet, zatímco krátce po závalu nebyl počet jasný.

„Dělníkům bylo dodáno jídlo a voda. Doufáme, že záchranná akce bude brzy úspěšně dokončena. Všichni uvnitř jsou v pořádku,“ dodal zástupce policie.

V Uttarákhandu probíhá v posledních letech masivní výstavba budov a silnic. Dělníci stavěli část významné silnice, která má spojit různá hinduistická poutní místa. Celková délka dvouproudové silnice je 889 kilometrů. Ambicózní vládní projekt je dle informací Reuters vyčíslen na 1,5 miliardy dolarů (34 miliard korun).