Výbuch na Znojemsku zcela zničil rodinný dům, jeden člověk zemřel

V Suchohrdlech na Znojemsku ve středu večer při výbuchu v rodinném domě zemřel mladý muž, kterého museli hasiči vyprostit z trosek. Dům byl zcela zničen. Další lidé nebyli ve zničeném domě nalezeni a sousední dům zřejmě není poškozený. Příčina výbuchu v současnosti není známa. Vyplývá to z informací hasičů a policie na Twitteru. Na místě byli i záchranáři, ale nikoho podle informací ČTK neošetřovali.

„Na místo jsme zavolali také energetiky, ale příčinu výbuchu zatím neznáme,“ řekl ČTK mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Po 22:00 hasiči na Twitteru oznámili, že ukončili průzkum domu a kromě vyproštěného mrtvého už na místě výbuchu další lidi nenašli.

Policisté uvedli, že zemřelým je pětadvacetiletý muž. Další podrobnosti k výbuchu ale nesdělili. „Kriminalisté na místě dokumentují událost a zjišťují okolnosti a příčinu výbuchu. Místo události je zabezpečeno, další bezprostřední nebezpečí nehrozí,“ napsali na Twitteru. Mluvčí záchranářů Michaela Bothová ČTK řekla, že nikoho na místě výbuchu neošetřovali.