V souvislosti s napadením řidiče autobusu v Mostě policie obvinila mladistvého

V souvislosti s napadením řidiče autobusu městské hromadné dopravy v Mostě kriminalisté obvinili jednoho mladistvého. Viní ho z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. V pátek o tom informovala mluvčí policie Ilona Gazdošová. Řidič autobusu po sobotním útoku skončil v nemocnici.

Fyzicky napaden byl řidič po slovní rozepři se dvěma cestujícími. „Další okolnosti celé události jsou předmětem vyšetřování,“ uvedla Gazdošová. Podezřelé strážníci krátce po incidentu zadrželi, předali je státní policii a ta posléze jejich zákonným zástupcům. Motiv jejich jednání vyšetřovatelé zjišťují.

Neukázněných cestujících podle dopravních podniků na severu Čech přibývá. V prosinci v Mostě napadla cestující revizorku v autobuse městské hromadné dopravy. Mladá žena, která neměla platný jízdní doklad, revizorku udeřila pěstmi do hlavy. Zakročili přivolaní strážníci.

Problémy v Ústí nad Labem

V Ústí nad Labem radnice městské části Neštěmice spolu s dopravním podnikem zavedla nedávno kontroly na lince 57. Řidiči linku odmítali kvůli problémovým pasažérům obsluhovat. Ve vozidle jsou nyní kromě řidiče asistenti přepravy a strážník.

Ředitelka ústeckého dopravního podniku Simona Mohacsi před zavedením opatření řekla, že řidiči mají z konfliktů s cestujícími psychické potíže. Byli podle ní vystaveni agresi, výhrůžkám a vulgaritě, problémoví pasažéři plivali na vozy i na řidiče.