U Nymburka se srazila sanitka s osobním autem. Jeden člověk zemřel, další jsou zranění

Mezi Nymburkem a Budiměřicemi se v pátek odpoledne srazila sanitka krajské záchranné služby s osobním autem. Při nehodě zemřela jedna žena, dalších pět lidí se zranilo. Na místě zasahovaly dva vrtulníky a pět posádek záchranářů. Informovali o tom mluvčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Petra Homolová a policejní mluvčí Pavel Truxa.

Podle Truxy jelo v protisměru osobní auto, které se sanitce snažilo umožnit průjezd, řidička tak vůz zabrzdila, zezadu do ni ale narazila dodávka, která auto vymrštila před protijedoucí sanitku. „Spolujezdkyně z osobního auta na místě zemřela,“ řekl Truxa. Dříve informoval o tom, že zemřela řidička. 

Sanitka, která podle Homolové vezla dvě lehce zraněné osoby od jiné dopravní nehody, patřila krajským záchranářům, sloužila na stanovišti v Městci Králové.

Zemřelou spolujezdkyni na místě vyprošťovali hasiči z nymburské jednotky, záchranáři se ji následně snažili resuscitovat.

Místo nehody se objíždělo po hlavní silnici přes Poděbrady a Netřebice, případně po silnici nižší třídy přes Velké Zboží a Křečkov. Nehoda silnici uzavřela téměř na čtyři hodiny, provoz byl obnoven kolem 18:00.