TÉMA

Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje

Děti se trápí čím dál víc. Linka bezpečí spustila kampaň Zvládni 20

Až patnáct procent dětí má zkušenost se sebepoškozováním. Podle odborníků tím reagují na smutek nebo úzkost. Nezletilí i jejich rodiče pak hledají pomoc na terapiích i krizových telefonních číslech. Linka bezpečí proto spustila preventivní kampaň Zvládni 20. Vybízí pacienty k hledání jiného způsobu úlevy, než je sebepoškozování.
23. 7. 2023|

Inspektoři provozu ve středních Čechách kontrolují práci záchranářů a současně pomáhají u vážnějších výjezdů

Záchranáři ve středních Čechách zřídili takzvané inspektory provozu. Jedná se o zdravotníky, kteří pomáhají při vybraných výjezdech a zároveň vyhodnocují postupy při poskytování péče. V případě mimořádných událostí mohou také řídit jednotlivé posádky během zásahu.
15. 6. 2023|

V Kralupech nad Vltavou vzplál plastový odpad, hasiči vyhlásili nejvyšší stupeň poplachu

Na okraji Kralup nad Vltavou na Mělnicku vzplál v úterý odpoledne v areálu kovošrotu plastový odpad. Byl vyhlášen zvláštní, tedy nejvyšší stupeň poplachu. U požáru zasahovalo po 20. hodině 28 jednotek hasičů, řekl jejich mluvčí Tomáš Bakalář. Kolem 22. hodiny bylo na místě jednotek 30 a také speciální technika. Hašení nejspíš potrvá celou noc. Podle policejní mluvčí Barbory Schneeweissové zřejmě požár nezpůsobí finanční škodu, protože jde o odpad.
5. 7. 2022Aktualizováno5. 7. 2022, 22:16|

Rychlík u Karlštejna najel do spadlé skály a vykolejil. Provoz na trati stojí, omezení vydrží do pátku

Mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní na Berounsku narazil ve čtvrtek ráno rychlík do spadlé skály. Lokomotiva a první vagon vykolejily, řekl mluvčí Českých drah (ČD) Lukáš Kubát. Mluvčí záchranky Monika Nováková uvedla, že se lehce zranilo pět lidí. Provoz na trati mezi Berounem a Prahou je přerušený, Správa železnic předpokládá, že se jej podaří obnovit až v pátek. Část vlaků jezdí po souběžné trati přes Rudnou u Prahy, jiné jsou zrušeny nebo nahrazeny autobusem.
30. 6. 2022Aktualizováno30. 6. 2022, 22:09|

Policie pokračuje ve vyšetřování smrti dítěte při závodech trucků v Černuci

Policie pokračuje ve vyšetřování sobotní smrti dítěte při závodech nákladních aut v Černuci na Kladensku. Bude třeba vyslechnout vyšší počet svědků i zhlédnout případné záznamy, které bude mít policie k dispozici, požádá o pomoc i veřejnost. Bližší informace k okolnostem neštěstí nebudou policisté nyní zveřejňovat, řekla v neděli ČTK policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.
1. 5. 2022|

Dálnice D5 na Berounsku byla po jedenácti hodinách od hromadné nehody zcela zprůjezdněna

Dálnice D5 je opět průjezdná v obou směrech. Uzavřena byla po dopolední hromadné nehodě na 33. kilometru u Žebráku. Havarovaly desítky aut. Zdravotnická záchranná služba kvůli rozsahu nehody aktivovala traumaplán, srážka se však obešla bez úmrtí a těžkých zranění. Lehce nebo středně těžce se zranilo šest lidí. Směrem na Plzeň byla dálnice bez omezení zprůjezdněna v 19:00, potom ale ještě trvalo tři a půl hodiny, než se podařilo otevřít i směr na Prahu.
20. 1. 2022Aktualizováno20. 1. 2022, 22:38|

Psychické potíže u dětí podle specialistů výrazně rostou. Ministerstvo kvůli tomu zřídilo speciální tým

Specialisté z dětských psychiatrických ambulancí i lůžkových oddělení mluví o extrémních nárůstech psychických potíží a závislostí u školáků v posledních měsících. Do ordinací podle nich přichází velké množství nových pacientů a zároveň se prohloubily dřívější potíže. Ministerstvo zdravotnictví proto zřídilo novou koordinační skupinu pro dětské duševní zdraví, která se poprvé sešla před pár dny.
16. 1. 2022|

Prezidentův čtvrtek chronologicky: Propuštění z ÚVN, test a opětovná hospitalizace

Prezident Miloš Zeman je stále v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN), propuštěn má být v sobotu. Důvodem opětovné hospitalizace byl pozitivní test na covid-19. Zeman se údajně nakazil od pracovnice prezidentské kanceláře. V neděli chce jmenovat předsedu ODS Petra Fialu premiérem.
26. 11. 2021|

U Nymburka se srazila sanitka s osobním autem. Jeden člověk zemřel, další jsou zranění

Mezi Nymburkem a Budiměřicemi se v pátek odpoledne srazila sanitka krajské záchranné služby s osobním autem. Při nehodě zemřela jedna žena, dalších pět lidí se zranilo. Na místě zasahovaly dva vrtulníky a pět posádek záchranářů. Informovali o tom mluvčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Petra Homolová a policejní mluvčí Pavel Truxa.
29. 10. 2021Aktualizováno29. 10. 2021, 19:04|