Policie prověřuje vraždu ženy a dvou dětí v Hořovicích, podezřelý je po smrti

Policisté a hasiči v sobotu našli v jednom z bytových domů v Hořovicích na Berounsku tři mrtvé lidi, zemřeli násilnou smrtí. Šlo o matku a dvě malé děti. Podezřelým je ženin partner, policie ho vypátrala mrtvého na Břeclavsku. Vyšetřovatel zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Přesnou příčinu úmrtí by měla určit soudní pitva. Informovala o tom policejní mluvčí Michaela Richterová.

Událost se stala v sobotu odpoledne. Policisté k případu přijeli na základě oznámení, do bytu se dostali za pomoci hasičů. Uvnitř našli mrtvou ženu a dvě malé děti.

„Dle ohledání těl měla žena s dětmi zemřít násilnou smrtí. Podezřelým z tohoto hrůzného činu by měl být partner zemřelé, po kterém jsme intenzivně pátrali. Nakonec byl muž nalezen ve spolupráci s kolegy z Jihomoravského kraje bez známek života v ubytovacím zařízením na Břeclavsku,“ sdělila mluvčí.

Podle ní je pravděpodobné, že partner zemřelé spáchal sebevraždu, u všech mrtvých nicméně byly nařízeny soudní pitvy pro zjištění přesné příčiny smrti. „Bude záležet na výsledcích soudní pitvy, abychom určili, jakým způsobem byly oběti usmrceny,“ dodala Richterová.

Redaktor ČT Tomáš Sýkora o vyšetřování vraždy v Hořovicích (zdroj: ČT24)

K tomu, jak dlouho byli mrtví v bytě, neměla informace. Případem se policisté dál zabývají a další podrobnosti podle ní zveřejní v příštích dnech. Lze předpokládat, že v následujícím týdnu budou hotové prvotní výsledky pitvy, dodala mluvčí.