Silnice z Bystřice pod Hostýnem do Hranic je hotová. Oprava stála více než 150 milionů

Stavbaři dokončili opravy silnice z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku směrem na Hranice na Přerovsku. Rekonstrukce více než šest kilometrů dlouhého úseku po hranici Zlínského a Olomouckého kraje trvala rok a půl, práce přišly téměř na 151,3 milionu korun. Informovalo o tom Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK), které se o silnice nižších tříd v regionu stará.

Pro ŘSZK šlo o největší letošní stavební akci, práce na vytížené komunikaci však začaly už v polovině roku 2019. Po silnici projíždí denně ze Zlínska a Kroměřížska směrem na sever Moravy více než čtyři tisíce vozidel.

„Motoristé dostali do užívání moderně rekonstruovaný více než šestikilometrový souvislý úsek silnice z Bystřice pod Hostýnem přes Mrlínek a Vítonice na hranici Olomouckého kraje,“ uvedli zástupci společnosti v tiskové zprávě. 

Oprava probíhala v šesti etapách

Rekonstrukce se týkala silnic druhé třídy číslo 438 a 150 v úseku od hranice Zlínského a Olomouckého kraje až po křižovatku obou těchto komunikací přímo v Bystřici pod Hostýnem. Stavba byla rozdělena celkem do šesti etap.

Většina vozidel mohla opravovanými úseky obvykle projíždět kyvadlově, provoz řídily semafory. Nákladní auta s hmotností nad 22,5 tuny musela využívat objízdnou trasu přes Holešov, Zlín, Vizovice, Vsetín a Valašské Meziříčí. Práce skončily před několika dny, kolaudace stavby je naplánovaná na příští rok.