Řidiči na D1 u Mirošovic musejí počítat s komplikacemi. Omezení se přesune ze směru do Prahy na Brno

Řidiči musejí na dálnici D1 od pátku do úterý počítat s možnými komplikacemi kvůli přestavbě dopravního omezení mezi 16. a 21. kilometrem. Stavbaři, kteří tam opravují vozovku ve směru na Prahu, se budou přesouvat do druhého jízdního pásu na Brno. Přestavba dopravního omezení je naplánována od páteční desáté hodiny dopoledne do úterních šesti hodin ráno.

Provoz na D1 bude převeden na už opravený levý jízdní pás ve směru na Prahu a začne oprava pravého jízdního pásu ve směru na Brno. „Po přestavbě bude doprava opět vedena v režimu tři plus tři zúžené jízdní pruhy,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Stavbaři se na D1 mezi Všechromy a Mirošovicemi vrátili počátkem března po podzimních přípravách a zimní přestávce. Rozsáhlá rekonstrukce je plánovaná na celou letošní stavební sezonu, konec se předpokládá v listopadu. Součástí je i oprava dálničních mostů, odvodnění, nezpevněných krajnic, protihlukových stěn či svodidel.

Na závěr prací bude vozovka vybavena meteorologickými čidly a dělníci vymění kamery pro dohled nad provozem a instalují nové vodorovné a svislé dopravní značení. Náklady na opravu úseku činí podle dřívějších informací téměř čtyři sta milionů korun. Úsek nedaleko Prahy patří k extrémně dopravně zatíženým, denně po něm projede až sedmdesát tisíc aut, z toho dvacet tisíc vozidel tvoří kamiony.

Na D1 jsou plánovány i další opravy. Předloni na podzim přitom po devíti letech skončila kompletní rekonstrukce sto šedesáti kilometrů dálnice mezi Mirošovicemi u Prahy a Kývalkou u Brna, která byla doprovázena řadou velkých omezení. Ostatní opravy jsou plánovány mimo tento úsek. 

Opravy D1 v úseku Praha–Mirošovice
Zdroj: ŘSD