Ředitele brněnské školy, z níž kvůli šikaně odcházejí učitelé, ponechali radní ve funkci

Radní městské části Brno-střed zatím neplánují změny ve vedení Základní školy Kotlářská v Brně, kde část učitelů v souvislosti s údajně neřešenou šikanou podala výpověď. Městská část chystá setkání s učiteli a rodiči, škola zajistila šest nových učitelů.

„Rada městské části se na svém zasedání zabývala postupem při řešení situace na ZŠ Kotlářská. Setkala se s ředitelem školy a organizuje další setkání s rodiči a učiteli. Vedení městské části je nadále v kontaktu s Českou školní inspekcí, s níž spolupracuje na řešení záležitosti. Současně připravuje opatření a kroky, které budou jednoznačně ve prospěch žáků, jejich rodičů a učitelů,“ řekl mluvčí radnice Michal Šťastný.

Média minulý týden informovala, že ze školy odešlo několik pedagogů, podle kterých skupina žáků opakovaně šikanovala je i spolužáky. Vedení školy to podle odcházejících učitelů odmítalo řešit. Šikanu potvrdila i Česká školní inspekce.

S šikanou může souviset lednová sebevražda jednoho z žáků. Jeho spolužáci na to upozornili vedení školy. Ředitel Libor Zřídkaveselý tvrdí, že neměli informace, jež by mohly sebevraždě zabránit, a stojí si za tím, že nic nezanedbali. „Všechny podněty jsme řešili,“ tvrdí. Podle médií ze školy odchází dvanáct pedagogů. Ředitel tento počet považuje za zavádějící. „Je smíchané víc věcí dohromady. Potřebujeme šest nových učitelů a ty máme. Všechno je zabezpečené a připravujeme příští školní rok,“ dodal.