Policisté dopadli jabloneckého fantoma

Jablonec nad Nisou – Policisté v Jablonci nad Nisou zadrželi takzvaného fantoma ordinací. Dvacetiletý recidivista má od letošního května na svědomí 31 vloupání převážně v centru města a není vyloučeno, že počet případů ještě vzroste. Do některých objektů se dokonce za krádeží vrátil víckrát. Za majetkovou trestnou činnost, jíž způsobil škodu za 370 tisíc, hrozí dvacetiletému muži až pětileté vězení.

„Bral především kasičky s penězi, léky, také počítačové monitory, čtečky karet, harddisky i fotoaparáty,“ popsal ve stručnosti lupičův záběr komisař jablonecké policie Aleš Stránský. Podle dalšího z vyšetřovatelů Milana Nigrína si muž počínal velice zručně. „Pomocí dvou šroubováků dokázal vypáčit okna nebo dveře takovým způsobem, že druhý den poškození ani nepoznali, že do objektu někdo vnikl,“ dodal vyšetřovatel.

Policisté chytili mladíka přímo při činu, když se snažil dostat do rehabilitačního centra. Jde o recidivistu, který má problémy se zákonem už od patnácti let. Policisté nyní zjišťují, jestli dopadený muž nemá na svědomí ještě další vloupání, kvůli tomu se spojili s kolegy z Liberce a Semil.

Reportáž Lucie Pokorné (zdroj: ČT24)