Policie ve Zlíně zadržela hledaného cizince, sedm let se vyhýbal vězení

Cizinečtí policisté ve spolupráci s pátrači z policejního prezidia zadrželi ve Zlíně dlouhodobě hledaného cizince. Na osmačtyřicetiletého muže ze země bývalého východního bloku vydaly tři české soudy příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muž se však sedm let vězení vyhýbal a skrýval se na různých místech České republiky, kde navíc pobýval nelegálně bez povolení k pobytu.

„Odsouzený se dopustil trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, za což mu byl vyměřen společný a souhrnný trest ve výši sedm let odnětí svobody,“ uvedla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Na muže byl podle ní rovněž vydán evropský zatýkací rozkaz. „Cizinec zpočátku nechtěl policistům předložit doklady a uváděl smyšlená jména. Nakonec se však ke své totožnosti přiznal. Cizinečtí policisté, kteří ho zadrželi, mu ještě ten den sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť výzvu k nastoupení do výkonu trestu odnětí svobody převzal, ale do vězení nenastoupil,“ doplnila Kyšnerová.

Policie muže následně převezla do vazební věznice.