Policie propustila myslivce podezřelého ze zastřelení muže v Ostravě. Čeká na posudky

Policie zatím neobvinila čtyřiačtyřicetiletého myslivce podezřelého ze zastřelení muže v Ostravě. Dotyčný byl propuštěn. Nyní se čeká na posudky, znalci budou zkoumat i zajištěné zbraně, sdělila mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková.

Muž, který zřejmě u řeky Odry rybařil, byl postřelen v noci z pátku na sobotu při odlovu divočáků v Ostravě-Petřkovicích. Na místě byli jen dva myslivci, které policisté zadrželi. Jeden ze zadržených byl po několika hodinách propuštěn.

V případě druhého kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. „S podezřelým čtyřiačtyřicetiletým mužem policisté v sobotu provedli prvotní procesní úkony. Následně jej ze zadržení propustili,“ uvedla v neděli Jiroušková.

Případ prozkoumají znalci

Policisté, kteří případ vyšetřují, oslovili soudní znalce z odvětví soudního lékařství a balistiky. Závěry jejich posudků budou podle Jirouškové známy během několika týdnů.

Teprve pak s největší pravděpodobností vznesou obvinění. „K odbornému zkoumání budeme odesílat i zajištěné zbraně. Také se kriminalisté zabývají okolnostmi, za jakých poškozený na místě rybařil, a zda měl patřičná povolení k rybolovu. Na případu i nadále intenzivně pracujeme,“ konstatovala mluvčí.

Mluvčí Dolních Vítkovic a Hornického muzea Landek Park Eva Kijonková řekla, že v lokalitě, kde se neštěstí stalo, rybolov povolen není. „Jedná se o slepé rameno Odry. Slouží jako rybí přechod, kterým ryby překonávají nedaleký splav. V takových místech je rybolov zakázán,“ prohlásila.

Podobný případ policisté řešili například i v roce 2019. Při honu na Pardubicku tam myslivec zastřelil kolegu. V roce 2014 myslivec na čekané na Vyškovsku zastřelil omylem muže. Myslivec tvrdil, že střílel nad ránem na srnce.