Po nehodě na velimském okruhu jsou poškozené testované vlaky. Jeden člověk utrpěl zranění

Po nehodě jsou poškozena dvě nová drážní vozidla, která podstupovala testy na železničním zkušebním okruhu ve Velimi. Na havárii upozornil web Zdopravy.cz. Jeden člověk utrpěl zranění a podle Drážní inspekce vznikla při střetu posunovací lokomotivy s testovanou elektrickou lokomotivou a novou elektrickou jednotkou škoda za 80 milionů korun.

Při střetu na zkušebním okruhu utrpěl jeden člověk lehké zranění. „Ve 14:45 došlo ke srážce posunu se stojící soupravou, kolegové už jsou na místě a zahájili šetření,“ řekl Drápal. Zraněný člověk je podle něj zřejmě vedoucí posunu. Kvůli výši škody je podle Drápala nehoda hodnocena jako vážná. 

Ze snímků je patrné, že po střetu je poškozená posunovací dieselová lokomotiva, nová elektrická lokomotiva Alstom Traxx a elektrická jednotka Stadler KISS, která byla určena pro slovenské železnice.

Okruh provozuje společnost VUZ – dceřiná firma Českých drah, která se specializuje na poskytování odborných služeb a komplexních řešení při posuzování, na certifikace a zkušebnictví železničních vozidel, železničních systémů a drážní dopravy. Velimský okruh je jedním z mála podobných platforem v Evropě, i když podobné jsou v Německu, Polsku či Itálii. Vozidla mohou po velkém velimském okruhu jezdit až dvousetkilometrovou rychlostí.