Oprava mostů v České Lípě komplikuje ve městě dopravu

Události v regionech: Rekonstrukce dvou mostů komplikuje dopravu v centru České Lípy (zdroj: ČT24)

Rekonstrukce dvou mostů ztěžuje řidičům průjezd centrem České Lípy. Stavební práce začaly na estakádě na silnici I/9, přes kterou se jezdí na Nový Bor a Prahu. Omezení čekají také na řidiče v Děčínské ulici, kde se chystá demolice mostu.

Oprava mostu na průtahu Českou Lípou probíhá za provozu. Denně místem projede asi patnáct tisíc aut. „Po celou letošní stavební sezonu bude provoz veden v jednom jízdním pruhu, kyvadlově je řízen světelnou signalizací,“ popsal vedoucí úseku výstavby ze Správy Liberec ŘSD Tomáš Šulc.

Stavební práce na estakádě budou probíhat postupně, rekonstrukce je naplánovaná na dva roky a ŘSD za ni zaplatí více než 300 milionů korun. Řidiči osobních aut čekají na mostě krátké kolony. Kamiony nad 40 tun ale musí Českou Lípu objet přes Srní a Zákupy.

„Centrum města Zákupy je toho zproštěno, protože máme severozápadní obchvat, dotýká se to části Božíkova. Pochopitelně zejména tam kamionová doprava vzrostla,“ uvedl starosta Zákup Radek Lípa (Starostové pro Liberecký kraj). Obyvatelé Božíkova si tak stěžují kvůli kamionům na velký hluk.

Centrum České Lípy největší dopravní komplikace teprve čekají. Most v Děčínské ulici je zatím průjezdný. Během bouracích prací ale budou osobní auta a MHD jezdit přes provizorní ocelový most jen v jednom pruhu.