Nová stavba Brána Pusteven nabídne turistům zázemí i výhledy

Na Pustevnách se otevřelo turistům nové informační centrum s vyhlídkou, parkovištěm a zázemím. Stavba nazvaná Brána Pusteven by měla zvýšit pohodlí návštěvníků.

Brána Pusteven je ze dvou stran prosklená, prostranství je vydlážděno kameny a vznikla i točna pro autobusy. V blízkosti je parkoviště, objekt je na konci přístupové cesty z Prostřední Bečvy na Pustevny. Dřevostavba je doplněná ochozem, který nabídne výhledy do krajiny. Objekt má zatravněnou střechu a na jeho stavbu bylo použito dřevo, sklo a kámen. 

Stavba stála přes čtyřiadvacet milionů korun, Prostřední Bečva získala dotaci přes devět milionů korun z ministerstva pro místní rozvoj a deset milionů od Zlínského kraje. Na vypracování projektové dokumentace se podílel Fond Pustevny, do kterého přispívají oba kraje, Prostřední Bečva, Trojanovice i soukromí provozovatelé. 

Pustevny patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům v Beskydech. Turisty lákají stavby Dušana Jurkoviče, socha Radegasta i kaple svatého Cyrila a Metoděje. Před několika lety přibyla panoramatická Stezka