Na D1 mezi Všechromy a Mirošovicemi se o víkendu rozšíří dopravní omezení

Řidiči projíždějící opravovaným úsekem dálnice D1 mezi Všechromy u Prahy a Mirošovicemi musejí o víkendu počítat s rozšířením dopravních omezení. Stavbaři budou pracovat v celé délce rekonstruovaného úseku mezi 16. a 21. kilometrem. Dálnice bude při osazování dopravního omezení průjezdná v režimu dva plus dva jízdní pruhy, v některých případech i dva plus jeden pruh. Od neděle budou řidiči opět jezdit ve třech pruzích v obou směrech.

Instalace dopravního omezení začala v pátek v deset hodin dopoledne po skončení ranní dopravní špičky. V opačném směru na Brno je totéž plánováno v sobotu v poledne, kdy lidé přestanou odjíždět z Prahy na víkend.

„Ve směru na Prahu bude provoz ve třech pruzích obnoven v neděli v jednu hodinu odpoledne, na Brno tentýž den v devatenáct. V místě prací bude rychlost snížená na osmdesát kilometrů za hodinu,“ informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Stavbaři se na D1 mezi Všechromy a Mirošovicemi vrátili počátkem března po podzimních přípravách a zimní přestávce. Rozsáhlá rekonstrukce je plánovaná na celou letošní stavební sezonu, konec se předpokládá v listopadu.

Opravy D1 v úseku Praha–Mirošovice
Zdroj: ŘSD

Průběh rekonstrukce

Součástí bude i oprava dálničních mostů, odvodnění, oprava nezpevněných krajnic, protihlukových stěn či svodidel. Plánována je také stavba protihlukové stěny u Kunic a výměna veřejného osvětlení u mimoúrovňové křižovatky Mirošovice. Na závěr prací bude vozovka vybavena meteorologickými čidly a dělníci vymění kamery pro dohled nad provozem a instalují nové vodorovné a svislé dopravní značení. Náklady na opravu úseku činí 388 milionů korun bez daně.

Na D1 jsou plánovány i další opravy. Předloni na podzim přitom po devíti letech skončila kompletní rekonstrukce 160 kilometrů dálnice mezi Mirošovicemi u Prahy a Kývalkou u Brna, která byla doprovázena řadou velkých omezení.