Jen dva roky starou výpadovku z Plzně čeká oprava. Až za několik měsíců

Události v regionech: Reklamace zvlněné silnice první třídy (zdroj: ČT24)

Jen dva roky starou výpadovku z Plzně na sever Čech čeká další oprava. Povrch nové silnice první třídy mezi krajským městem a Třemošnou se totiž začal propadat. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) teď vše reklamuje u stavební firmy, která by měla úsek opravit na vlastní náklady. Stejný problém, jen v opačném směru, se objevil už při otevření komunikace.

Silničáři zatím nezjistili, proč se na místě problém opakuje. A to navzdory tomu, že ještě před začátkem stavby provedli několik zkoušek, které vyšly v pořádku. Podle Michala Bárty z ŘSD může být závada způsobena tím, že se na místě stýkají dvě podkladové desky.

Jisté je, že s opravou se začne nejdřív na jaře. Teď už na ni totiž není vhodné počasí, navíc chtějí silničáři sledovat, co se s vozovkou stane během zimy – zda se na tom samém místě nepropadne ještě hlouběji, či zda se defekty neobjeví ještě někde jinde.

ŘSD každopádně za opravu platit nebude, silnice je v záruce, a veškeré náklady tak půjdou za stavební firmou.

Řidiči jedoucí z Plzně na Třemošnou poznají, že je něco v nepořádku podle toho, že se jejich auto dvakrát zhoupne. Problémové místo lze totiž velmi snadno přehlédnout. Silničáři se proto rozhodli, že na zvlněný úsek přidají výstražnou ceduli, která bude na nerovnost na silnici upozorňovat.