Auto na D1 usmrtilo chodce, který podle policie utíkal od vloupání, dálnice už je průjezdná

Na D1 před Prahou srazilo auto chodce (zdroj: ČT24)

Na dálnici D1 před Prahou srazilo v úterý ráno auto chodce, který komunikaci podle prvotních informací policie přebíhal poté, co vyloupil auto na přilehlém parkovišti. Podle záchranářů utrpěl smrtelná zranění, další dva lidé se zranili. Následkem srážky havarovalo ještě několik dalších aut. Směr na Prahu byl asi tři hodiny uzavřený, objíždělo se přes čerpací stanici.

Kolize se odehrála po šesté ranní na 4,5 kilometru dálnice mezi sjezdem na Průhonice a sjezdem na Chodov. „Podle prvotních zjištění přebíhal muž dálnici a srazilo ho vozidlo. Následně přeletěl do protisměru, kde se kvůli tomu srazila další auta,“ napsala policie na síti X. Pražští hasiči uvádějí, že zasahují na D1 u nehody pěti osobních aut a kamionu.

„Na místě jsou také kriminalisté, jelikož pracujeme s informací, že muž přebíhal dálnici, protože utíkal od provedeného vloupání do vozidla na parkovišti,“ doplnili později policisté.

Záchranáři nejprve informovali o dalších třech zraněných, později ale uvedli, že z místa nehody nakonec odvezli dva pacienty. Zhruba šedesátiletá žena a stejně starý muž utrpěli poranění hrudníku.

„Stále jsou na místě policisté, kteří nehodu dokumentují. Je tady i odklízecí firma, která odklízí následky srážky. Pořád se tady tvoří velmi dlouhá kolona. Podle aktuálních informací, které mám, by měla mít už patnáct kilometrů. Řidiči popojíždějí už od Mirošovic,“ řekla před 8:30 redaktorka ČT Kristina Kolovrátková.

Dálnice byla zprůjezdněna asi po třech hodinách.