Česko ve středu zasáhnou velmi silné bouřky. Teploty místy překročí 34 stupňů

Bouřky, které ve středu zasáhnou Česko, budou velmi silné. Doprovodí je přívalové srážky, při kterých ojediněle může v úhrnu napršet kolem 50 milimetrů, silný vítr a krupobití. Slábnout budou postupně od západu. Středa navíc zůstane stejně jako úterý tropická, přičemž v Polabí, na jižní a střední Moravě a na Ostravsku teploty překročí i 34 stupňů, hlásí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

„Ve středu ovlivní naše území od západu výrazné frontální rozhraní, na kterém se vyskytnou na západě silné, na ostatním území až velmi silné bouřky,“ uvedli meteorologové. V opakovaných bouřkách podle nich může spadnout i přes 70 milimetrů srážek, vítr v nárazech může dosáhnout rychlosti kolem 90 kilometrů v hodině a mohou padat až třícentimetrové kroupy.

Podle předpokladu meteorologů by v Čechách měly bouřky zeslábnout odpoledne a večer, na Moravě a ve Slezsku v noci na čtvrtek, případně ve čtvrtek ráno.

Teploty se ve středu na většině území dostanou přes 31 stupňů, v západních Čechách by mělo být o něco chladněji. Nejtepleji má být v tento den v Polabí, v Jihomoravském a Zlínském kraji, na jihu Olomouckého kraje a na Ostravsku, kde meteorologové očekávají přes 34 stupňů.