Za lásku se musí bojovat. Hodinářův učeň představuje upoutávku

Trailer připravované pohádky Hodinářův učeň (zdroj: ČT24)

Hodinářův učeň představuje první upoutávku. Očekávaná pohádka, ve které hrají Viktor Preiss, Jaroslav Plesl, Václav Neužil, Jana Plodková či Miroslav Krobot, bude mít premiéru už v polovině srpna. Na trailer se můžete podívat již nyní.

Klasický, ale zároveň zábavný příběh vypráví o lásce, hamižnosti nebo lidské malosti, ale také šikovnosti a odvaze hodinářského učně Urbana. Ten na cestě za hodinkami, jež dokáží varovat před smrtí, musí překonat mnohé nástrahy, aby zachránil svou milovanou Lauru.

Režisérka Jitka Rudolfová, která k pohádce napsala také scénář, do ní obsadila řadu hereckých hvězd, mimo jiné Viktora Preisse, Jaroslava Plesla, Václava Neužila, Janu Plodkovou či Miroslava Krobota. Ústřední mladou dvojici si zahráli Michal Balcar a slovenská herečka Dana Droppová.

„Spolupráce s herci, jako je pan Preiss či Éva Bandor, kteří hrají mé filmové rodiče, pro mě byla obrovská škola. Učila jsem se od nich a sledovala jejich přípravu. Navíc mi oba ochotně radili. Skvělá zkušenost,“ svěřila se pohádková Laura a studentka herectví Dana Droppová.

Hlavní roli hodinářského učně a partnera Laury si zahrál již zkušenější Michal Balcar. „Stejně jako v každé pohádce i tady se pere dobro se zlem a já musím překonat spoustu překážek, abych získal svoji milovanou Lauru. A že za lásku stojí bojovat, je mi blízké i v reálném životě,“ dodává.

„Jsem přesvědčená, že filmová pohádka se dá vyprávět i bez prvoplánové podbízivosti a přeslazených klišé. V našem příběhu nechybí humor a komediální situace, které stojí zejména na absurditě zápletek. Pomáhají tomu i charaktery postav, jako je třeba zákeřná postava sudičky Lichoradky, která ráda kazí dílo svým svérázným bratrům Rodovojovi a Rodovítovi. Ti v příběhu figurují jako symboly dobra,“ říká režisérka Jitka Rudolfová.

Pohádka se natáčela během minulého roku například na Panské skále u Kamenického Šenova, na Luční boudě v Krkonoších, na zámku v Uherčicích u Znojma, v Mikulově nebo v Lednici a na dalších místech. Premiéra je naplánována na 15. srpna. Hlavním producentem filmu je společnost Evolution Films a mezi koproducenty patří také Česká televize.