Pac & Pussy jsou ve vazbě, kočky z facebookového komiksu komentují život i knižně

Komiks Pac & Pussy vyšel knižně (zdroj: ČT24)

O podstatě života, vesmíru i smyslu existence misky na kočičí žrádlo se už dva roky baví kočky Pac & Pussy. Ze sociálních sítí se černobílé komiksové postavičky nyní přesunuly poprvé také do knihy.

„Začal jsem s tím v roce 2017. Předtím jsem dělal jiné věci, třeba komiks Čuňáček a Ovčáček. To mě začalo deprimovat, protože už jsem nemusel vymýšlet žádný obsah, stačilo jen kopírovat to, co ti lidi řekli do médií. Chtěl jsem dělat něco, z čeho budu mít radost,“ říká o vzniku Pac & Pussy autor komiksu, který vystupuje pod jménem Albrecht Smuten.

Z komiksu Pac & Pussy
Zdroj: Albrecht Smuten/Epocha

Komiksové kočky komentují současné i nadčasové problémy. Probírají vážné otázky života, smrti nebo duchovna, ale i běžné starosti, s nimiž se nejeden tvor ztotožní. Do knihy se dostalo osmdesát příběhů. Většinu z nich znají fanoušci Pac & Pussy z Facebooku, některé ale pro ně budou překvapením. „Bonusové stripy se často týkají knížky jako takové,“ naznačil autor.

Z komiksu Pac & Pussy
Zdroj: Albrecht Smuten/Epocha

Vydáním knihy Pac & Pussy rozhodně nekončí. Albrecht Smuten, který je sám majitelem kočky, chce veřejně publikovat i nadále, dva nové komiksy každý týden.