No Time to Die, uklidňuje Billie Eilish Jamese Bonda

Není čas zemřít (No Time to Die) hlásí název chystané bondovky i její titulní písně. Skladbu k pětadvacátému snímku s agentem 007 složila a nazpívala Billie Eilish, jedna z největších hvězd současné hudební scény. Teprve osmnáctiletá zpěvačka a skladatelka zveřejnila audioverzi písně na svém YouTube kanále a vzápětí nasbírala miliony zhlédnutí.

O titulní písně k bondovkám se v minulosti postarala zvučná hudební jména, třeba kapela Duran Duran (A View To A Kill), Nancy Sinatrová (You Only Live Twice), Paul McCartney (Live and Let Die), Tina Turner (Golden Eye) nebo Madonna (Die Another Day).

Billie Eilish toho už stihla také poměrně dost. Za svůj debut When We All Fall Asleep, Where Do We Go? posbírala sošky ve čtyřech hlavních kategoriích cen Grammy. Ocenění si vysloužila za nejlepší album, píseň, nahrávku i za objev roku. Za sebou tak nechala takové zpěvačky, jako jsou Lady Gaga, Taylor Swift či Lana Del Rey.

Prvenství si aktuálně připisuje i coby nejmladší interpretka titulního songu k bondovce. Píseň No Time to Die složila se svým bratrem Finneasem O'Connellem, s nímž v dětském pokoji ostatně nahrála už svou veleúspěšnou debutovou desku. Čím dál slavnější talentovaná teenagerka totiž stále bydlí s rodiči.  

„Napsat titulní píseň k Bondovi je asi největší metou, jaké muzikant a skladatel může dosáhnout. Myslím, že jsme se snažili složit píseň k bondovce celý náš život,“ prohlásila Billie Eilish. 

Pětadvacátý příběh nesmrtelného agenta přijde do kin v dubnu. Povolení zabíjet opět dostal Daniel Craig, jeho úhlavního nepřítele si zahraje Rami Malek, zapsaný jako oscarový Freddie Mercury z filmu Bohemian Rhapsody