Na festival Benátská noc do Malé Skály již dorazily tisíce lidí

Malá Skála – Malá Skála na Jablonecku hostí 16. ročník hudebního festivalu Benátská noc. Ode dneška do neděle budou v obci tisíce lidí, v centru již parkují stovky automobilů a za posledními domy vyrůstají stanová městečka. Díky dobrému počasí a atraktivnímu programu očekávají letos organizátoři ještě větší návštěvu než letos, kdy na Benátskou noc přijelo 16 000 lidí.

Největším lákadlem prvního dne festivalu je finská skupina Lordi, na čtyřech pódiích v Malé Skále se během prvního dne vystřídají také například Vladimír Mišík, Support Lesbiens, Tata Bojs či David Koller.

Sobotní program láká příznivce hudby především na vystoupení britské zpěvačky Kim Wildeové. V neděli večer skončí Benátská noc vystoupením české bigbítové legendy Olympic a úvalské skupiny Medvěd 009.

Na čtyřech pódiích se zde během tří dnů představí více než 130 kapel a interpretů. Vedle hudebního programu divákům pořadatelé v sobotu nabídnou fotbalový zápas, v němž se proti družstvu známých rockerů v čele s Alešem Brichtou postaví mužstvo složené z návštěvníků festivalu.

Festival v obci Malá Skála v Českém Ráji vznikl v roce 1993. Postupem doby nabízel stále více účinkujících. Zatímco jich v roce 1993 na jednom pódiu vystoupilo šest, jubilejní 15. ročník představil 115 kapel na čtyřech pódiích. Pořadatelé za dobu existence festivalu uspořádali více než 1000 koncertů, ze zahraničních interpretů zde vystoupili například Anthrax, Die Happy s Martou Jandovou, The Gathering, Black Majesty, Suzi Quatro či Scorpions.