Festival Mighty Sounds zahájí prázdniny s Bad Religion a The Hives

Poslední červnový víkend bude na letišti v Táboře patřit hudebnímu festivalu Mighty Sounds. Prázdniny na jihu Čech zahájí jako hlavní tahák programu kalifornští punkrockeři Bad Religion. Zahrají také The Hives nebo Cock Sparrer a Panteón Rococó.

Festival Mighty Sounds se zaměřuje na punkrock, ska, rockabilly, punk, reggae a jim spřízněné žánry. Letos se koná už poosmnácté. Po letech letos do Tábora dorazí opět Bad Religion. Punkrocková formace z Los Angeles se v devadesátých letech stala vzorem pro další generaci punkový kapel, jako jsou Green Day, The Offspring nebo Rancid, kteří na Mighty Sounds hráli loni.

V programu pořadatelé sázejí také na švédské zasloužilé rockery The Hives, londýnské punkery Cock Sparrer nebo hardcore punkové Agnostic Front, kteří přijedou ze Spojených států. Balkánskou energii doveze Dubioza Kolektiv a latinskoamerické ska rytmy Panteón Rococó.

Dubioza Kolektiv
Zdroj: Mighty Sounds/Goran Lizdek/Edvin Kalic

Českou scénu zastoupí kapely Sto zvířat, Fast Food Orchestra, E!E či Totální nasazení. Program počítá i se scénou pro komornější hudební vystoupení a DJ sety.

Návštěvníkům pořadatelé Mighty Sounds slibují větší komfort jak ve stanovém městečku, tak v samotném areálu, kde například přibude více zastíněných odpočinkových míst.