Modernizací už prošlo na 270 pokojů hotelu Thermal. Investice státu přesáhne půl miliardy korun

Už téměř 270 pokojů karlovarského hotelu Thermal prošlo částečnou nebo kompletní modernizací. Ta je součástí celkové rekonstrukce, která má za cíl snížit energetickou náročnost hotelu a při zachování původní architektonické koncepce výrazně zvýšit komfort pro hosty. Znovu zprovozněn má být i areál venkovního bazénu.

„Dnes jsem měla možnost nahlédnout na nové pokoje a probíhající rekonstrukci střech a teras. Dokončení této části projektu očekáváme do konce letošního roku,“ uvedla v pondělí ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) při kontrolním dnu. Hotel je v majetku státu.

Ministryně zdůraznila, že rekonstrukce hotelu nesmí ohrozit konání Mezinárodního filmového festivalu, který se každoročně ve městě a v hotelu koná počátkem července. Letos se kvůli pandemii místo festivalu uskutečnila v tomto termínu přehlídka filmů nazvaná Tady Vary. Ve dnech 18. - 21. listopadu pak má v Karlových Varech proběhnout mimořádná filmová přehlídka 54 ½ MFF Karlovy Vary.

Projekt modernizace se týká hotelové i kongresové části a také areálu bazénu. Částečně modernizovaných je 143 pokojů a kompletní modernizací prochází 126 pokojů. Vyměněná je elektroinstalace ve vinárně a v dubnu začala oprava a zateplení střech a teras. Na tyto práce navážou další etapy, kdy bude pouze částečně omezen provoz, a pracovat se bude zejména mimo hlavní sezonu.

Brífink ministryně Schillerové k modernizaci Thermalu (zdroj: ČT24)

Příprava projektu modernizace bazénu a vestavby saunového centra je ve fázi finálních konzultací a koordinace projektů technologií. Stavební práce na bazénu by měly začít ještě letos na podzim a otevření je plánováno na červen 2021.

  • Karlovarský hotel Thermal prochází největší modernizací ve své historii. Na investice se v následujících třech letech vydá podle schváleného investičního plánu 580 milionů korun. Letošní etapa má vyjít zhruba na 280 milionů korun.