Na českých silnicích přibývá nehod. Policie zpřísňuje kontroly řidičů

V ročním srovnání přibývá nehod (zdroj: ČT24)

Na silnicích v Česku přibývá dopravních nehod. Od začátku roku už policisté vyšetřovali zhruba šedesát tisíc havárií. To je o více než dva tisíce víc než za stejné období roku 2016. Třeba jen v Karlovarském kraji záchranáři zasahovali přibližně u sedmnácti set havárií.

Podle odborníků patří mezi časté příčiny dopravních nehod příliš vysoká rychlost a zbytečná agresivita za volantem. A také nesprávný způsob jízdy. „Jde především o couvání nebo nedostatečné dodržení vzdálenosti,“ uvedla mluvčí Policie Karlovarského kraje Kateřina Böhmová.

Mrtvých a těžce raněných je méně

Podle dopravního specialisty z Karlových Varů Bohumila Oslíka spoléhá část řidičů na to, že policie nemůže být všude. „A tam, kde tuší, že ten dopravní dozor nebude, tomu jejich chování okamžitě nasvědčuje,“ uvedl Bohumil Oslík.

Meziroční statistika dopravních nehod
Zdroj: ČT24

Proto se policie rozhodla posílit kontroly a v místech, kde k nehodám dochází, teď policisté častěji hlídkují. Oproti loňsku v celém Česku od začátku roku 2017 havarovalo zhruba o dva tisíce tři sta řidičů víc. Větší jsou i škody. Podle policejních statistik ale klesá počet mrtvých a těžce zraněných.