K Pavlovi se dostal i hoch, který toužil po podpisu společné fotky pořízené těsně po volbách

Pavel se po inauguraci setkal s příznivci (zdroj: ČT24)

Nový prezident Petr Pavel po slavnostním složení inauguračního slibu promluvil k lidem shromážděným na třetím nádvoří Pražského hradu. Ukázal také nově zrestaurovanou prezidentskou standartu. Vzápětí položil kytici k soše T. G. Masaryka na Hradčanském náměstí. Tam se také zblízka pozdravil se svými příznivci. Mezi nimi byl i hoch, který si nechal podepsat fotku pořízenou po Pavlově zvolení.

„Hodně sil.“ Tak znělo nejčastější přání příznivců Petru Pavlovi v prvních minutách prezidentského úřadu. Lidé, kteří sledovali průběh inaugurace na obrazovkách, se nahrnuli k zátarasům, aby si podali ruku s novou hlavou státu.

Mezi lidmi, kteří se chtěli s novým prezidentem pozdravit, čekali i Barbora Koucká se synem Jakubem. Udělali si s ním společnou fotografii na konci ledna po Pavlově vítězství. Při této příležitosti nechali dva výtisky zarámovat. Jeden jim Pavel podepsal, druhý mu darovali.

„Jelikož je dneska inaugurace, tak jsme chtěli vyzkoušet osobní předání fotky panu prezidentovi, aby měl zážitek a celkově na památku,“ vysvětluje Koucká. „Jsem šťastný a chce se mi z toho brečet,“ dodává její syn.