TÉMA

Barrandovský most

S omezeními na Barrandovském mostě se řidiči zatím nesrovnali

Dvacet minut navíc musí v průměru přičíst k obvyklé jízdní době řidiči, kteří projíždějí přes rozkopaný Barrandovský most v Praze. Most je nejvytíženějším dopravním bodem v Česku, pracuje se na něm třetím rokem, ale letos si ani po týdnu doprava ještě „nesedla“. Kolony z mostu ovlivňují provoz i v širokém okolí, například ve Strakonické ulici, kde si řidiči ve špičce rovněž postojí i desítky minut navíc.
21. 3. 2024|

Na Barrandovském mostě začaly další opravy. Provoz byl dopoledne plynulý

Na Barrandovském mostě v Praze jsou nová omezení. Začala tam poslední fáze kompletní opravy. Silničáři až do konce letních prázdnin uzavřeli rampu ze Strakonické ulice, provoz na mostě zároveň zúžili do tří ze čtyř jízdních pruhů v každém směru. V ranní špičce se řidiči zdrželi zhruba patnáct minut. Technická správa komunikací (TSK) původně plánovala práce rozložit do letošního a příštího roku, nakonec obě fáze sloučila.
11. 3. 2024Aktualizováno11. 3. 2024, 21:00|

Od sobotního odpoledne až do konce léta řidiči nenajedou na Barrandovský most ze Strakonické

Řidiči od sobotního odpoledne už nenajedou na pražský Barrandovský most ze Strakonické ulice. Důvodem je uzavření rampy kvůli pondělnímu zahájení letošních oprav mostu. Silničáři budou připravovat také další značení dopravních omezení nutných pro rekonstrukci. Příprava značení potrvá do pondělního rána.
9. 3. 2024|

Silničáři dokončují přípravné práce na letošní opravy Barrandovského mostu v Praze, uzavírka začne za týden

Silničáři dokončují přípravné práce k letošním opravám Barrandovského mostu v Praze včetně oprav na objízdných trasách. Dopravní značení začnou chystat v pátek a přes víkend ho dokončí. Uzavírka části severního soumostí začne v pondělí 11. března v ranních hodinách. Práce potrvají do konce letních prázdnin, řekli v pondělí náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a náměstek ředitele Technické správy komunikací (TSK) Josef Richter. Několikaletá oprava mostu má letos skončit, původně byly práce naplánovány rovněž na příští rok.
4. 3. 2024|

Silničáři kvůli opravě Barrandovského mostu uzavřou rampu ze Strakonické

Silničáři letos při opravě Barrandovského mostu v Praze uzavřou od 11. března do konce oprav nájezdovou rampu ze Strakonické ulice. Řidiči budou po mostě jezdit v obou směrech ve třech jízdních pruzích namísto čtyř. Informovali o tom náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a dopravní inženýr Technické správy komunikací (TSK) Michal Peterka. Několikaletá oprava mostu má letos skončit, práce jsou naplánovány do konce letních prázdnin.
21. 2. 2024|

Silničáři dokončí opravu Barrandovského mostu v Praze už letos

Oprava Barrandovského mostu v Praze má být kompletně hotová už letos. Technická správa komunikací (TSK) sloučila zbylé práce naplánované pro roky 2024 a 2025 do jednoho roku. Práce začnou 11. března a potrvají do konce letních prázdnin. Automobilová doprava se během oprav sloučí do tří pruhů ze čtyř v každém směru, chodník a cyklostezka zůstanou uzavřené.
13. 2. 2024Aktualizováno13. 2. 2024, 20:09|

Další přípravné práce před letošní opravou pražského Barrandovského mostu omezí příjezd z Jižní spojky i Modřan

Silničáři na pražském Barrandovském mostě zahájili další část přípravných prací pro letošní opravu. Kvůli vybudování konstrukce pod severním chodníkem, přejezdu pro převedení jednoho jízdního pruhu do protisměru a přeložení telekomunikačních kabelů bude od 9. do 11. února omezen příjezd z Jižní spojky i Modřan. Zavřen bude chodník a cyklostezka na severní části soumostí ve směru z Braníku na Smíchov.
9. 2. 2024|

Přípravné práce dalších oprav Barrandovského mostu v Praze omezí provoz ve Strakonické ulici

Řidiči v pražské Strakonické ulici musí od pondělka počítat s komplikacemi v okolí Barrandovského mostu, kde bude ve směru do centra omezen průjezd. Důvodem je výměna ložisek na opěrách a zajištění vstupu do komor severního mostu. Práce, které potrvají do 17. března, souvisejí s chystanou letošní fází opravy mostu. Kdy oprava začne a do kdy potrvá, zatím rozhodnuto nebylo.
15. 1. 2024|

Rekonstrukce Barrandovského mostu možná skončí už příští rok

Rekonstrukce Barrandovského mostu v Praze by mohla být dokončená už v příštím roce. Pražští silničáři zvažují, že sloučí následující dvě etapy oprav mostu do jedné. To by znamenalo, že všechny práce naplánované na roky 2024 a 2025 by stihli udělat už v příštím roce. Definitivní rozhodnutí o novém harmonogramu oprav padne v polovině ledna.
7. 12. 2023Aktualizováno7. 12. 2023, 17:26|

Přístup řidičů na Barrandovský most se zlepší. Skončila letošní část oprav

Letos opravovaná část pražského Barrandovského mostu je opět průjezdná, auta se na most znovu dostanou také nájezdem z ulice K Barrandovu. Silničáři ještě odstraňují objízdnou trasu, od neděle budou pracovat na okrajových částech mostu. Na dotaz ČTK to v sobotu večer řekla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Opravy začaly v květnu.
2. 9. 2023|

Provoz na Barrandovském mostě ve směru do Braníku omezují zatěžovací zkoušky

Opravenou část Barrandovského mostu čekají v noci zatěžovací zkoušky. Kvůli tomu je od deváté hodiny večerní do čtvrteční páté ranní kompletně uzavřena část mostu ve směru ze Smíchova do Braníku a společně s tím nájezd z Barrandova a ze Strakonické a sjezd do Modřan. Ve směru do Braníka tak mohou auta jezdit jen jedním pruhem vedeným v protisměru. Stejná situace se bude opakovat i v noci ze čtvrtka na pátek 1. září ve stejný čas.
30. 8. 2023Aktualizováno30. 8. 2023, 21:12|

Letošní fáze oprav Barrandovského mostu skončí 3. září, příští týden ho čekají zatěžovací zkoušky

Silničáři na pražském Barrandovském mostě dokončují letošní fázi oprav. Hotovy jsou mimo jiné spodní vrstvy, hydroizolace či zábradlí. Nyní pracují na povrchu vozovky. Most a rampa z ulice K Barrandovu se vrátí do běžného provozu v neděli 3. září v ranních hodinách. Ještě předtím provedou silničáři zátěžové zkoušky a po spuštění provozu budou ještě čtrnáct dní dělat dokončovací práce. Informovali o tom náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti), náměstek ředitele Technické správy komunikací (TSK) Josef Richter a vedoucí stavby z firmy Porr Martin Ředina.
23. 8. 2023|

Další problémy na Barrandovském mostě. Silničáři tam změnili řazení jízdních pruhů

Průjezd přes rekonstruovaný Barrandovský most v Praze se od čtvrtka ještě více zkomplikoval. Silničáři kvůli dalšímu postupu prací změnili řazení jízdních pruhů, což ráno řadu lidí za volantem zmátlo. Do správného pruhu tak často přejížděli na poslední chvíli.  Druhá etapa oprav nejvytíženějšího mostu v hlavním městě má skončit za tři týdny.
10. 8. 2023|

Na kterém pražském mostě roste rozmarýnka? Nad Vltavou jich je dvacet, další stojí nad Berounkou a Rokytkou

Praha má další most. Přesněji je to lávka pro pěší a cyklisty, která dostala pojmenování podle ostrova Štvanice. Ten spojuje s Holešovicemi a Karlínem a nahrazuje dosavadní přívoz. Z historického pohledu je to jubilejní dvacátý most přes Vltavu, geograficky je to po proudu patnácté přemostění Vltavy v Praze. Ve skutečnosti je ale v Praze mostů mnohem více, často se na ně ale zapomíná, protože nevedou přes Vltavu.
28. 7. 2023|

Letošní opravy Barrandovského mostu skončí na sklonku srpna

Letošní opravy pražského Barrandovského mostu skončí do konce prázdnin, zprovozněn bude o víkendu před zahájením školního roku 4. září. Dělníci nyní betonují vyrovnávací vrstvu mostu, dělají izolace, mostní závěry nebo opravují ložiska mezi pilíři a hlavní konstrukci mostu. Doprava v okolí mostu je hustá, ale plynulá, řekli ve čtvrtek náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti), ředitel Technické správy komunikací (TSK) Jozef Sinčák a vedoucí stavby Martina Ředina. Sinčák dodal, že práce působí největší kolony a potíže na Dobříšské ulici. Vozy přibyly také na severojižní magistrále, kde se oproti běžnému stavu zvýšila hustota dopravy asi o deset procent. Dopravní kolaps ale podle něj nenastal.
29. 6. 2023Aktualizováno29. 6. 2023, 14:57|

Začíná druhá etapa rekonstrukce Barrandovského mostu. Přinesla omezení

Začala druhá fáze rozsáhlých oprav pražského Barrandovského mostu, která potrvá do poloviny srpna. Opravy zahrnou práce na levé straně mostu ve směru do Braníku a na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu. Na některých trasách tak bude nutné použít objížďky. Lidé také mohou nechat auto doma a využít posílené hromadné dopravy.
15. 5. 2023|

V pondělí začne druhá etapa rekonstrukce Barrandovského mostu. Omezení budou už od soboty

Druhá fáze rozsáhlých oprav pražského Barrandovského mostu začne v pondělí 15. května a potrvá do poloviny srpna. Opravy zahrnou práce na levé straně mostu ve směru do Braníku a na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu. Řidiči musí s omezeními počítat už v sobotu 13. května.
9. 5. 2023Aktualizováno9. 5. 2023, 13:58|

Začalo další omezení na Barrandovském mostě. Silničáři upraví sjezd do Modřan a Braníku

Silničáři začali s úpravami sjezdu z Barrandovského mostu do Modřan a Braníku. Práce by měly být hotové do poloviny května, následně odstartuje druhá etapa rozsáhlé rekonstrukce. Podle pražského magistrátu bude mít mnohem větší dopady na plynulost dopravy než ta první, kterou silničáři provedli loni.
28. 4. 2023|

Silničáři upraví začátek sjezdu z Barrandovského mostu do Modřan a Braníku, má to zvýšit kapacitu

Silničáři upraví místo, kde se z pražského Barrandovského mostu odděluje rampa do Modřan a Braníku. Cílem přestavby je zvýšit kapacitu silnice a umožnit řidičům dostat se snáz z mostu. Práce začnou 28. dubna a trvat mají do 15. května. Informovala o tom mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Od 15. května pak začne letošní etapa rekonstrukce mostu, která je naplánovaná do 14. srpna.
26. 4. 2023|

Praha měla na konci března na svých účtech přebytek přes sto miliard korun

Hlavní město mělo ke konci března na svých účtech více než sto miliard korun přebytek. K vyšším příjmům samosprávám pomohl hlavně vyšší výběr daní, podle analýzy ministerstva financí ale i to, že některé méně investovaly. Rozpočet Prahy tvoří více než polovinu celkového přebytku hospodaření obcí, na konci roku 2022 skončil v přebytku 15,5 miliardy korun.
18. 4. 2023|

Dlouhé kolony, objížďky i zdržení. Po celém Česku začaly opravy silnic

Silničáři se po zimě pustili do oprav silnic i nových staveb. Řidiči tak na některých místech musí počítat se zdržením a objížďkami. Část krajů zároveň hlásí, že údržba a výstavba komunikací je kvůli inflaci nákladnější. Navíc teď na projekty dostávají míň peněz z Integrovaného regionálního operačního programu, a víc tak musí dávat ze svého rozpočtu.
16. 4. 2023|

Silničáři opravují Radotínský most v Praze. Dopravní komplikace čekají hlavně o víkendu

V úterý začala oprava části Pražského okruhu nad Radotínem. Silničáři omezili provoz na dva zúžené jízdní pruhy v obou směrech. Dokončení prací se očekává 1. května. Důvodem oprav je poškozená mostní dilatace na Radotínském mostu, řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Oprava podle něj bude stát zhruba 15 milionů korun.
11. 4. 2023|

Druhá fáze opravy Barrandovského mostu začne v polovině května. Potrvá tři měsíce

Letošní etapa oprav pražského Barrandovského mostu začne 15. května a potrvá 92 dní, tedy do 14. srpna. Opravy zahrnují práce na severní polovině jižního mostu a na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu, řekl primátorův náměstek Zdeněk Hřib (Piráti). Doprava bude podobně jako loni vedena ve třech jízdních pruzích v každém směru namísto nynějších čtyř.
13. 3. 2023Aktualizováno13. 3. 2023, 13:20|

I po konci oprav Barrandovského mostu se tvoří kolony. Situaci má vyřešit stavba rampy

Konec letošních oprav pražského Barrandovského mostu kolony zmírnil jen částečně. Potvrzují to data z telematických systémů. Příčinou je složité řazení aut na mostě, a vedení města tak nyní počítá s tím, že problém vyřeší až stavba další rampy.
5. 11. 2022|