Střelecký útok na střední škole v Michiganu si vyžádal tři mrtvé. Policie zadržela patnáctiletého studenta

Při střeleckém útoku na střední škole v americkém státě Michigan přišli v úterý o život tři studenti a dalších osm lidí utrpělo zranění. Oznámila to místní policie, která jako pachatele označila 15letého studenta. Mladík je ve vazbě, řekl podle agentury AP zástupce šerifa okresu Oakland Mike McCabe.

Dějištěm násilí byla škola Oxford High School v obci Oxford Township, což je komunita s asi 22 tisíci obyvateli severně od města Detroit. Strážníci dostali informaci o probíhající střelbě těsně před 13:00 místního času (19:00 SEČ). Údajného střelce policie zatkla přímo ve škole a zabavila mu poloautomatickou pistoli. Úřad šerifa záhy nato informoval, že útok se zdál být činem jednotlivce.

„Strážníci jej konfrontovali, měl u sebe zbraň, vzali jej do vazby,“ popsal zásah McCabe na následné tiskové konferenci. Dodal, že motiv útoku nezná. Podle zpravodaje ČT ve Washingtonu Davida Miřejovského zadržený dosud na radu svých rodičů nevypovídal.

Jména podezřelého ani obětí policie zatím nezveřejnila. Oznámila nicméně, že mezi raněnými je i jeden učitel. Zadržený 15letý chlapec byl údajně na dané střední škole ve druhém ročníku.

„Jsem v šoku, je to zdrcující,“ řekl médiím šéf školského systému v Oxford Township Tim Throne.