Učitel z gymnázia v Krupce míří kvůli údajnému zneužívání studentek před soud

Státní zástupce obžaloval učitele kvůli zneužívání studentek gymnázia v Krupce. Vyvíjel sexuální nátlak a zneužil podle obžaloby čtyři dívky. Pedagogovi hrozí až deset let vězení. České televizi to sdělil okresní státní zástupce v Teplicích Ondřej Langr.

„V případě obviněného učitele Biskupského gymnázia Krupka byla podána obžaloba pro zločin pohlavního zneužití a přečin sexuálního nátlaku,“ upřesnil na dotaz České televize Langr.

Doplnil, že kantor měl zneužít postupně čtyři dívky. V případě prokázání viny žalobce navrhuje nepodmíněný trest odnětí svobody. Obviněnému pedagogovi hrozí vězení na dva roky až deset let, protože se trestného činu měl dopustit z pozice učitele.

Na pedagoga podala trestní oznámení kvůli podezření ze zneužívání nezletilých studentek škola v Krupce. Reagovala tak na podněty, které získala loni v březnu. Jeden ze zástupců školy, který si nepřál být jmenován, už dříve řekl, že učitel už tam nepůsobí. Langr doplnil, že další informace s ohledem na věk poškozených a charakter případu nebude státní zastupitelství poskytovat.