V Praze pobodal muž dvě ženy. Policisté ho postřelili, zraněním podlehl

V Praze 4 v Novodvorské ulici večer čtyřiatřicetiletý muž pobodal dvě ženy. Policie musela při zadržení podezřelého použít střelnou zbraň, muž zraněním na místě podlehl. Na případ upozornil server TN.cz. Podle policie obyvatelům v okolí nehrozí žádné nebezpečí.

Útok se stal kolem 19:00. „Policisté po pachateli pátrali, vypátrali jej a muselo být použito donucovacího prostředku střelné zbraně a podezřelý muž na místě svým zraněním podlehl,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina.

Muže začali policisté po střelbě okamžitě resuscitovat, poté si po příjezdu převzali resuscitaci záchranáři. „Bohužel ta zranění byla velmi vážná a nakonec jim muž na místě přes veškerou snahu záchranářů podlehl,“ doplnila mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Obě ženy převezla záchranná služba do nemocnic. Jedna je podle Poštové ve velmi vážném stavu, v umělém spánku ji záchranáři převezli do motolské nemocnice. „Druhá žena na tom byla o poznání lépe, spíše lehká zranění, byla po celou dobu při vědomí,“ dodala.

Policie nyní bude zjišťovat veškeré okolnosti případu. Na Twitteru policie uvedla, že nikomu v okolí nehrozí žádné nebezpečí a že o zákroku informovala Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS).