Na cestě ze Znojma do Jihlavy čeká řidiče omezení. Kvůli opravě propustků musí jezdit kyvadlově

Ředitelství silnic a dálnic začalo opravovat osm propustků na silnici I/38 poblíž městské části Kasárna u Znojma. Provoz na hlavní komunikaci vedoucí ze Znojma do Jihlavy omezí kyvadlová doprava. Hotovo má být v listopadu.

 „U všech propustků zlepšíme jejich technický stav. To znamená, že do nich budeme vsouvat tlamové roury, opravíme například i římsy, zábradlí a svodidla,“ popsala mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Propustky, malé tunely pod komunikací, které slouží k vedení vody pod úrovní koruny cesty nebo pod náspem, jsou rozloženy na čtyřech kilometrech, Ředitelství silnic a dálnic je bude opravovat postupně a počítá s uzavírkami menších úseků silnice. Komunikace I/38 je hlavní spojnicí ze Znojma na Jihlavu a také na dálnici D1.

Doprava v místě je vedena kyvadlově, provoz řídí semafory. „S ohledem na vytíženost tahu mohou semafory přinést komplikace, nemyslím si, že úplně o prázdninách, ale stavba může trvat patnáct týdnů a v průběhu podzimu by se tam něco mohlo vyskytnout, nicméně opravit to musíme,“ poznamenal ředitel ŘSD pro Jihomoravský kraj David Fiala.