TÉMA

I/38

Meteorologové dál varují před silným větrem a sněhovými jazyky. Ráno kvůli počasí kolabovala doprava

Až do půlnoci bude foukat vítr s nárazy kolem 70 kilometrů za hodinu, oznámili dopoledne meteorologové a vydali novou výstrahu. Dál také platí výstraha na sněhové jazyky. Sněžení a silný vítr ráno na některých místech vážně zkomplikovaly dopravu. Kvůli ledu na vozovce v ranní špičce téměř zkolabovala doprava na silnici I/35 u Svitav, dopoledne se ale situace zlepšila. Policie také už otevřela silnici z Tanvaldu do Harrachova, kam od pondělí nesměly kamiony.
31. 1. 2023Aktualizováno31. 1. 2023, 20:09|

Odkládaná stavba obchvatu Jihlavy začíná. Kraj bude mít problém s vyčerpáním dotace

Do nitra Jihlavy už nebudou za dva roky zajíždět řidiči, kteří se potřebují dostat ze znojemské silnice I/38 na třebíčskou II/405. Jižně od města začala stavba části obchvatu. V budoucnu by měl obchvat vést dále na sever až ke staré brněnské silnici II/602. Kraj kvůli velkému zdržení při výběru zhotovitele nejspíše nestihne včas vyčerpat všechny evropské peníze, které by měl na stavbu získat. Vyčerpat je má nejpozději příští rok, stavba ale bude hotová až v roce 2024.
1. 12. 2022|

Na cestě ze Znojma do Jihlavy čeká řidiče omezení. Kvůli opravě propustků musí jezdit kyvadlově

Ředitelství silnic a dálnic začalo opravovat osm propustků na silnici I/38 poblíž městské části Kasárna u Znojma. Provoz na hlavní komunikaci vedoucí ze Znojma do Jihlavy omezí kyvadlová doprava. Hotovo má být v listopadu.
8. 8. 2022|