Ozbrojení muži se pokusili unést dceru podnikatele z Hodonínska. Podařilo se jí uprchnout

Dvojice mužů z Vysočiny se podle policistů pokusila se zbraní v ruce unést dceru podnikatele z Hodonínska, ta jim ale utekla. Motivem činu byl nejspíš obchodní spor a mnohamilionový dluh. Pravděpodobné pachatele policie dopadla. Za pokus o vydírání jim hrozí trest pět až dvanáct let ve vězení, oznámil jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb. Muži budou stíhaní na svobodě, soud je do vazby neposlal.

Policie jako údajný nebo možný motiv činu uvedla obchodní spor, případně dluh. Otec oběti útoku ale řekl, že žádný takový spor nebo dluh neexistuje a že se patrně chtěli útočníci na jeho úkor obohatit.

Podezřelí delší dobu sledovali vůz ženy a minulý pátek jí na silnici zablokovali cestu pomocí dvou aut. Dcera podnikatele odmítla vystoupit a zamkla se ve voze. Jeden z útočníků vytáhl revolver, rozbil zbraní boční okno a nastříkal dovnitř pepřový sprej.

„Vzápětí už se v otvoru objevila zbraň a zněla výhrůžka zabitím a výzvy k okamžitému vystoupení a nasednutí do vozidla obviněných,“ popsal případ Šváb. 

Zbraň použitá při pokusu o únos
Zdroj: Policie ČR

Dramatickou situaci výrazně změnilo další vozidlo, které přijíždělo k zablokovanému místu na silnici. Když agresoři spěchali zavřít dveře od svých aut, aby vozidlo mohlo projet, využila vyděšená oběť situace a utekla do auta, ve kterém cestovali dva překvapení muži.

„Ženu odvezli na bezpečné místo a zároveň jí půjčili mobilní telefon, aby mohla kontaktovat policii,“ sdělil policejní mluvčí. Na případu začali pracovat hodonínští policisté i jihomoravská kriminálka. „Zjištěné informace vedly k zadržení obou mužů, o to se postarali ještě týž den večer havlíčkobrodští kriminalisté,“ doplnil Šváb.